Raju ukkosmyrsky iski kaupunkiin – tallentui upealle videolle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Piinaavat helteet tuovat usein mukanaan myös massiivisia ukkosia. Kesäukkoset kiehtovat monia, sillä jännittävä jyrinä ja suurenmoiset salamat ovat upeaa katseltavaa. Suomessa on tänään iskenyt jopa 10.000 salamaa, kun ukkoset ovat moukaroineet lähes koko Etelä-Suomea.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Myrskyjä ikuistetaan toisinaan myös videolle, ja nyt saamme myrskyn maistiaisia Saksasta saakka. DeejayMD1979-nimimerkki on kuvannut Hampurissa riehuneen myrskyn videolle time lapse -menetelmällä. Huikea video näyttää, miten ukkonen nousee taivaanrannan takaa pimentäen koko kaupungin taivaan. Välkkyvät salamat tanssivat kattojen yllä kauniisti luontoäidin esitellessä taitojaan.

Voimakas sääilmiö syntyy ukkospilvien sisällä olevien lumirakeiden ja jääneulasten tuottamasta hankaussähköstä, joka sitten purkautuu salamoina. Suomessa eteneviä ja syntyviä ukkosia voi seurata esimerkiksi netissä olevien ukkostutkien avulla.