Asiantuntijat ymmällään: Mies elänyt 5 vuotta ilman ruokaa!

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Hippihenkisten kansalaisten keskuudessa on levinnyt viime vuosina ajatus pelkällä valoravinnolla elämisestä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että henkilö nauttii pelkkää vettä ja auringonvaloa henkensä pitimiksi. Nyt otsikoissa on mies, joka kertoo eläneensä viisi vuotta ilman ruokaa.

Srilankalainen Kirby de Lanerolle kertoo, kuinka hän saa kaikki tarvitsemansa ravinteet valosta, tuulesta ja ”Jumalan värähtelyistä”. Asiantuntijoiden mukaan ihminen ei kuitenkaan voi selvitä yli kahta kuukautta pidempään ilman ruokaa, The Sun -uutisoi.

National Geographicin televisio-ohjelmassa esiintynyt Kirby kertoo olevansa erinomaisessa kunnossa. Mies myös uskoo ilman ruokaa elämisen kääntävän ikääntymisprosessin päälaelleen, tehden hänestä siten kuolemattoman. Kirby kertoo, kuinka mikä tahansa kykenee ruokkimaan ihmisen, jos tämän ”energiakeskukset ovat avoimia”.

– Tällainen ruoan puute on todella huolestuttavaa ja ongelmallista, sillä se sotii kaikkea sitä vastaan mihin me länsimaisessa lääke- ja ravintotieteessä uskomme, ravitsemusterapeutti Leeann Weintraub kommentoi tapausta.