Black Sabbath teki näyttävän paluun – listaykköseksi 43 vuoden jälkeen

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Maailmanhistorian menestyksekkäimpiin ja arvostetuimpiin heavy-yhtyeisiin lukeutuva Black Sabbath tekee näyttävää paluuta alkuperäisessä kokoonpanossaan. Ozzy Osbourne, Geezer Butler ja Tony Iommi julkaisivat uuden albumin peräti 35 vuoden tauon jälkeen.

Legendaarisen Rick Rubinin tuottama, 13-nimeä kantava levy on nyt osoittautunut menestykseksi nousemalla esimerkiksi Britannian albumilistojen kärkeen. Legendaarisen yhtyeen edellisestä listaykköseksi kivunneesta levystä on kulunut jo 43 vuotta. Kyseessä on uusi ennätys listojen kärkipaikalle päätyneiden levyjen ilmestymisvälissä, Daily Mail -lehti uutisoi.

Black Sabbath peittosi 13-albumillaan niin ikään paluuta tekevän rock-tähden Rod Stewartin. Heavy-yhtye pudotti Stewartin Time-albumin myyntilukujen kärkisijalta. Yhtyeen keulakuva Ozzy Osbourne on ymmärrettävästi todella iloinen uutuusalbumin menestyksen johdosta.

– Rod on samanlainen kuin me, meillä on jotain mitä muilla ihmisillä ei ole. Nykyään kaikki on niin massatuotettua p**kaa. Mutta Rodin, Elton Johnin ja meidän kaltaisilla on jotain erilaista. Osaamme ammattimme, Ozzy selittää lehdelle Black Sabbathin ja Rod Stewartin menestyksestä.

1960-luvun lopulla pitkän ja ansiokkaan uransa aloittaneen Ozzy Osbournen tunnetuin yhtye Black Sabbath julkaisi nimettömän debyyttialbuminsa vuonna 1970. Sittemmin Black Sabbath nousi heavyn klassikkoyhtyeeksi. Ozzy sai vuonna 1979 potkut yhtyeestä ja siirtyi menestyksekkäälle soolouralle. Lopulta 2000-luvulla The Osbournes -sarjan myötä Ozzy kohosi maailman tunnetuimpien ihmisten joukkoon.