Lääkäri paljasti: Michael Jackson oli 60 päivää nukkumatta

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Kolme vuotta sitten edesmennyt popin suurtähti Michael Jackson nousee edelleen usein otsikoihin paljastusten myötä. Taannoin tähden tytär Paris Jackson kiidätettiin sairaalaan itsemurhayrityksen seurauksena. Sittemmin hänen tilanteensa on jo parantunut.

Michael Jacksonin sukulaiset vaativat parhaillaan jättikorvauksia keikkapromoottori AEG Liveltä. Nyt kyseisessä oikeudenkäynnissä ollaan kuultu, kuinka lääkäri Charles Czeislerin mukaan popin kuningas saatoi olla ensimmäinen ihminen, joka eli 60 päivää ilman kunnollista unta.

Kuolemantuottamuksesta vankilassa istuvan Conrad Murrayn kerrotaan anniskelleen Jacksonille unilääkkeenä vaarallista rauhoittavaa tähden kahden viimeisen elinkuukauden aikana, The Sun uutisoi.

Czeislerin mukaan kyseinen rauhoittava ei salli kehon lepäävän luonnollisessa tilassa, vaan kyseessä on pikemminkin kooman tapainen olotila. Lääkärin mukaan 50-vuotias menestysmuusikko olisi kuollut univajeeseen, ellei hän olisi menehtynyt lääkkeiden yliannostukseen. Jacksonilla oli ennen kuolemaansa huomattavan univajeen kaltaisia oireita, sillä hän ei esimerkiksi muistanut kappaleidensa sanoja tai kyennyt suoriutumaan helpoista tanssiliikkeistä.