Jay-Z yllätti: Uusi albumi kaupoissa jo ensi viikolla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Muusikko Jay-Z ja laulaja Beyonce kuuluvat Yhdysvaltain vaikutusvaltaisimpiin ja eniten tienaaviin julkkispareihin. Pariskunta sai viime vuonna esikoislapsensa, jonka nimeksi annettiin Blue Ivy. Jay-Z tunnetaan hiphopin ohella myös liikemiehenä, ja hän on esimerkiksi omistanut osan NBA-joukkue Brooklyn Netsistä.

43-vuotiaan räppärin tulevasta levystä on huhuttu jo pidemmän aikaa. Hänen edellinen soololevynsä, The Blueprint 3 julkaistiin jo vuonna 2009, ja vuonna 2011 ilmestyi Kanye Westin kanssa yhteistyönä toteutettu Watch the Throne. Nyt Jay-Z on yllättänyt faninsa ilmoittamalla, että hänen uusi Magna Carta Holy Grail -levynsä julkaistaan jo heinäkuun 2013 alkupuolella.

Albumin julkistus tapahtui elektroniikkajätti Samsungin sponsoroiman kolmeminuuttisen videon muodossa, joka nähtiin Yhdysvalloissa NBA-finaaliottelun mainostauolla. Mainoksessa Jay-Z nähdään työstämässä uutta materiaalia Pharrell Williamsin ja Timbalandin kanssa. Albumi julkaistaan Yhdysvaltain itsenäisyyspäivänä, 4. heinäkuuta.

Jay-Z, oikealta nimeltään Shawn Corey Carter, on yksi maailman menestyneimmistä hip-hop-artisteista. Hänen tiedetään tienanneen viime vuonna huimat 450 miljoonaa dollaria. Mies on myynyt yli 50 miljoonaa albumia kansainvälisesti. Jay-Z meni naimisiin poppari Beyonce Knowlesin kanssa vuonna 2008.