Teinitytöt tanssivat ja lauloivat – teloitettiin perheen kunnian takia

Ohhoh! · Stara.fi

Tanssi ja laulu ovat viihteen perusasioita, jotka tuovat lähes poikkeuksetta iloa sekä niiden esittäjille että katsojille. Aina näin ei kuitenkaan ole.

Ympäri maailmaa on viikonloppuna tyrmistytty Pakistanissa sattuneesta tapauksesta, jossa 15- ja 16-vuotiaat muslimitytöt Noor Basra ja Noor Sheza sekä heidän äitinsä teloitettiin ampumalla. Syynä oli se, että tytöt olivat tanssineet ja laulaneet kotinsa pihamaalla, ja tilanteesta kuvattu kännykkävideo levisi nopeasti. Video aiheutti raivoa hyvin vanhoillisessa kaupungissa.

Gilgitin alueella sijaitsevassa Chilasin kaupungissa tehdyistä teloituksista epäillään parhaillaan tyttöjen velipuolta, jonka oletetaan halunneen palauttaa perheen kunnian, jonka tyttöjen tanssivideo oli hänen mielestään vienyt, The Sunday Times uutisoi. Tyttöjen vanhempi veli on pyytänyt poliisia tutkimaan tapausta. Velipuoli ja neljä muuta miestä ovat paenneet.

Tapaus ei ole ainoa laatuaan, sillä vastaavia teloituksia tehdään islamilaisissa maissa lukemattomia vuosittain. Ihmisoikeusjärjestö The Human Rights Commission of Pakistanin mukaan vuonna 2011 yksin Pakistanissa teloitettiin 943 naista ja tyttöä kunniamurhissa. Viime vuosina kunniamurhat ovat nousseet esiin myös länsimaissa, kun sellaisia tehtiin taannoin myös esimerkiksi Ruotsissa.