Tältä Barbie näyttäisi aidon 19-vuotiaan muodoilla – tuntuuko tutulta?

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Mattel-leluyhtiön Barbie-nuket lukeutuvat yhä monen pikkutytön lempileluihin. Pitkiä ja solakoita nukkeja ollaan kuitenkin vuosien varrella kritisoitu epärealistisen kehonkuvan mainostamisesta. Nyt Barbie on muokattu näyttämään tavalliselta naiselta.

Nickolay Lamm -niminen pennsylvanialaistaiteilija käytti realistisemman nuken luomiseen oikean 19-vuotiaan naisen mittoja. Oikeiden mittojen mukaan tehty nukke on Barbie-nukkea lyhyempi ja kurvikkaampi. Myös nuken kasvonpiirteet ovat luonnollisemman näköiset, Daily Mail -lehti uutisoi.

Kuva: Nickolay Lamm
Kuva: Nickolay Lamm

Aiemmin on arvioitu, että jos Mattelin Barbie-nuken mittainen nainen olisi elävä, olisi tämän painoindeksi vain hieman yli 16. Tämän lasketaan olevan jo merkittävää alipainoa. Lamm on itse kertonut aloittaneensa projektinsa sen takia, että hän uskoo, että laihat Barbie-nuket saattavat vaikuttaa nuoriin tyttöihin negatiivisesti.

– Jos on olemassa edes pieni mahdollisuus, että nykyiset Barbiet vaikuttavat tyttöihin negatiiivisiesti, ja jos Barbie näyttää hyvältä keskivertokokoisena amerikkalaisnaisena, niin mikä estää Mattelia tekemästä sellaista? Nickolay Lamm ihmettelee Daily Mailille.

Kuva: Nickolay Lamm
Kuva: Nickolay Lamm