Tällainen on täydellinen mies – tutkimus selvitti naisten vaatimat kriteerit

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Täydellisen miehen tai naisen luonteenpiirteet riippuvat varmasti hyvin paljon siitä, keneltä asiasta kysytään. Nyt eräs amerikkalaiskysely antaa osviittaa siitä, millaisena amerikkalaiset naiset kokevat täydellisen miehen. Kyselyn tulokset eivät ole kovin yllättäviä.

1.168 aikuista kattaneen kyselyn mukaan täydellinen mies on 40-vuotias ja työelämässä menestynyt. 60 Minutes -ohjelman ja Vanity Fair -lehden suorittama kysely paljastaa, että 35 prosenttia vastanneista koki koulutuksen olevan nuoren miehen tärkein päämäärä tämän vanhentuessa. Miehen tulisi myös olla ahkera sekä herrasmiesmäinen.

Vain yksi prosentti vastanneista kertoi, että urheilijamaisuus tekee täydellisen miehen. Kysyttäessä kenen fiktiivisen hahmon kanssa he menisivät mieluiten naimisiin, vastaajista jopa kolmas ilmoitti vastauksekseen Greyn Anatomia -sarjasta tutun Derek Shephardin. Lyhyt pinna luokiteltiin luonteenpiirteeksi, johon miehessä haluttaisiin kaikkein eniten puuttua.

Puolet vastaajista oli sitä mieltä, että humalassa oleminen on muuten passelin miehen suurin vika. Myös äidin roolille miehen elämässä annettiin suuri painoarvo, sillä jopa 69 prosentin mukaan miehen äidillä on paljon vaikutusvaltaa. Kysely vastasi myös kysymykseen parhaasta iskulauseesta. ”Onko sinulla karttaa? Eksyin juuri silmiisi” -iskulause äänestettiin kaikkein tehokkaammaksi.