James Gandolfinin lapsille miljoonaperintö – muisti myös työntekijöitään

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Monet muistavat Suomessakin huippusuositun HBO-kanavan Sopranos-televisiosarjan, jossa pyörittiin mafiaperheen arjen ympärillä. Sarjan päätähti oli mafioso Anthony ”Tony” Sopranoa näytellyt James Gandolfini. Suosikkinäyttelijä menehtyi äskettäin äkillisesti vain 51-vuotiaana.

Sydänkohtaukseen menehtyneen Gandolfinin testamentti on nyt noussut julkisuuteen. The Sun -lehden tietojen mukaan menestysnäyttelijä jätti jälkeensä 50 miljoonan dollarin omaisuuden. Tästä summasta 30 miljoonaa dollaria tullaan laittamaan rahastoon miehen 13-vuotiasta Michael-poikaa ja kahdeksankuukautista Liliana-tytärtä varten.

Gandolfinin lapset tulevat myös perimään isänsä Italiasta omistaman talon saavutettuaan täysi-ikäisyyden. Suurin osa jäljelle jäävästä 20 miljoonasta kuuluu testamentin mukaan näyttelijän leskelle, eli 45-vuotiaalle Deborah Linille. Gandolfini jätti rahaa myös siskoilleen, kummilapsilleen ja muille sukulaisilleen.

Lämminsydämisenä miehenä tunnettu menestysnäyttelijä tullaan muistamaan myös avokätisenä työnantajana. Sopranos-tähti jätti nimittäin sekä sihteerilleen että henkilökohtaiselle avustajalleen 140.000 dollaria, eli hieman yli 164.000 euroa. Gandolfini esiintyi televisiosarjojen ohella myös monissa elokuvissa, kuten The Mexican, Killing Them Softly, Zero Dark Thirty ja The Incredible Burt Wonderstone.