Subin hittisarja ongelmissa – useita näyttelijöitä vaihtoon

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Yhdysvaltalainen televisiosarja Glee nousi ensimmäisen tuotantokautensa myötä vuonna 2009 yhdysvaltalaisnuorien suosioon. Musikaaleihin nojautuvaa sarjaa on esitetty Suomessa Sub-kanavalla. Nyt sarjan tulevasta tuotantokaudesta ollaan saatu uutta tietoa.

Viidennellä tuotantokaudella tullaan näkemään huomattavia muutoksia sarjan näyttelijäkastissa. The Hollywood Reporter -sivusto uutisoi, että monet tähdistä joutuvat jättämään hittisarjan.

Julkaisun mukaan Brittany Pierceä esittävää Heather Morrisia ja Noah ”Puck” Puckermania esittävää Mark Sallingia ei tulla enää ensi kaudella näkemään vakituisina hahmoina. Myös Mercedeksenä paremmin tunnettu Amber Riley ja Mike Changinä nähty Harry Shum Jr. ovat jatkossa ainoastaan silloin tällöin sarjassa vierailevia tähtiä.

Muutoksien takana on high schooliin sijoittuvan sarjan hahmojen vanhentuminen. Dianna Agronin esittämää Quinn Fabray -neitokaista ei myöskään uskota nähtävän useasti tulevalla kaudella. Glee kokee todellisen sukupolvivaihdoksen, sillä näyttelijät Melissa Benoist, Jacob Artist, Becca Tobin, Blake Jenner ja Alex Newell on korotettu sarjan vakituisiksi tähdiksi.

Fox-televisiokanavan sarjoihin lukeutuva Glee tulee jatkumaan vielä ainakin viidennen ja kuudennen tuotantokauden verran. Pari vuotta sitten suursuosiossa olleen hittisarjan katsojaluvut ovat kuitenkin laskeneet tasaista tahtia. Fox ei ole kommentoinut sarjassa tapahtuvia muutoksia.