Tässä vasta helle: Näin aavikolla paistetaan munia auringossa

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Suomessa on saatu nauttia tänä kesänä miellyttävistä hellepäivistä. Lämpötilat eivät kuitenkaan olleet mitään verrattuna siihen, kuinka kuuma Kaliforniassa sijaitsevassa Kuolemanlaaksossa on. Siellä on vuonna 1913 mitattu maailman ylin lämpötila.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Sata vuotta sitten rikki mennyt ennätys oli 56,7 celsiusastetta. Aavikkolaaksossa ollaan tällä viikolla mitattu lämpötiloja, jotka ovat olleet todella lähellä vuoden 1913 lämpöennätystä. Kuumuus on saanut osan turisteista nälkäisiksi, Huffington Post -lehti uutisoi.

Kuolemanlaakson kansallispuiston työntekijät ovat joutuneet siivoilemaan puistosta turistien maahan rikkomia kananamunia. Moni on nimittäin halunnut kokeilla, voiko kuumalla maanpinnalla todella paistaa kananmunan. Puiston työntekijät päättivät laittaa pisteen turistien spekuloinnille julkaisemalla aiheesta YouTube-videon.

Videolla näytetään, kuinka Kuolemanlaakson lämpötiloissa voi todella paistaa kananmunan. Puistotyöntekijät kuitenkin muistuttavat, että paistinpannun käyttäminen on erittäin suotavaa sotkujen välttämiseksi. Pannu oli ollut auringossa kaksi tuntia, jonka jälkeen muna paistui siinä kannen alla kuusi minuuttia.