Krista Siegfrids homoliitoista: ”Me ollaan Suomessa niin behind”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomea tänä vuonna Euroviisuissa edustanut Krista Siegfrids sai valtavasti mediahuomiota, kun esimerkiksi Turkki ryhtyi boikotoimaan viisuja suomalaisten tyttösuudelman takia. Stara tapasi Kristan, joka valotti hieman asian taustoja.

– Tasa-arvojuttu on ollut mulle aina tärkeä. Monet on tienneet sen jo pitkään. Me tehtiin UMK:n jälkeen keikkoja ympäri Eurooppaa, Amsterdamissa ja Lontoossa. Tehtiin silloin jo suudelma lavalla ja puhuttiin tasa-arvosta. Musta se on ärsyttävää, että me ollaan Suomessa niin behind, että täällä ei kaikki voi mennä keskenään naimisiin, Krista Siefrids kertoi Staralle.

Kristan vaalea hiuspehko heilahtaa, silmät palavat innosta ja äänestä kuultaa määrätietoisuus. Suomenruotsalaiseen aksenttiin solahtaa luontevasti sekaan englanninkielisiä sanoja.

– First of all, se on vaan mun mielestä väärin. Sen lisäksi asia on tärkeä minulle, vaikka en itse olekaan homo. Melkein kaikki mun parhaat ystävät on homoseksuaaleja, ja haluan tehdä tämän heidän puolestaan. Haluan auttaa.

– Minulla on paljon nuoria faneja, jotka seuraavat minua Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa. Uusi generation on tosi cool. He ovat tosi avoimia. Niitten mielestä se ei ole mikään iso juttu, että kaksi tyttöä suutelee. Haluan, että ihmiset tajuavat, ettei siinä ole mitään ihmeellistä. Jos kukaan ei ikinä tee mitään asialle, asia ei muutu.

Kristan koko haastattelun voit lukea kokonaan paperisesta Stara-kaupunkilehdestä, joka tulee tällä viikolla jakoon 350 noutopisteessä ympäri maata.