Etelä-Afrikasta löytyneen ”alienin” alkuperä selvisi – katso kuva

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Aina silloin tällöin maailmalta tulee uutisia, joissa ihmiset uskovat löytäneensä todisteita maan ulkopuolisesta elämästä. Etelä-Afrikassa innostuttiin äskettäin jo toden teolla, kun paikalliset luulivat löytäneensä oikean avaruusolennon ruumiin. Otus on kuitenkin nyt paljastanut joksikin aivan muuksi.

Kuva: Splash
Kuva: Splash

Kyseessä on nimittäin menehtyneen paviaanin ruumis, The Herald uutisoi. Nature’s Valley -kaupungista löytynyt olento paljastui paviaaniksi paikallisen eläinlääkärin suoritettua sille ruuminavauksen. Eläinlääkäri Magdalena Braum kertoo Algoa FM -radiokanavalle, että otuksen erikoinen ulkomuoto johtuu siitä, että paviaanin äiti on raahannut kuollutta poikastaan mukanaan tämän menehtymisen jälkeen.

– Olemme nähneet sitä melko usein paviaanien tutkimusryhmissä, että naaraat kantavat menehtyneitä poikasiaan häntäalueellaan joskus jopa kolmesta neljään viikkoa ennen kuin he vihdoin hylkäävät ne, Braum selittää radiokanavalle.

Erikoinen menettelytapa on tullut aiemmin tutuksi simpansseja tutkiville tiedemiehille. Brittitutkijat ovat liittäneet käyttäytymisen kädellisille ominaiseen vahvaan emon ja poikasen väliseen suhteeseen, LiveScience uutisoi. Tämä perustuu siihen, että kädelliset syntyvät täysin avuttomina, ja ne ovat emostaan riippuvaisia opetellessaan selviytymistaitoja.