Olohuoneen tv-taso paljastui aarteeksi – arvo peräti 7,3 miljoonaa

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Oman kodin nurkista saattaa joskus löytää vanhoja esineitä, joista maksettaisiin keräilypiireissä mukavia summia. Nyt Ranskassa on käynyt juuri näin – mutta vain hieman suuremmassa mittakaavassa. Televisiotasona käytetty arkku on paljastunut huiman arvokkaaksi keräilyesineeksi.

Asiantuntijat ovat arvioineet arkun olevan 370 vuotta vanha, The Sun -lehti uutisoi. Puusta ja kultakoristeista valmistettu arkku on vuosien varrella kuulunut muun muassa brittiläiselle runoilijalle William Beckfordille. Arkku katosi vuonna 1941 sen silloisen omistajan Sir Clifford Coryn kuoltua.

Keräilijät ovat etsineet Japanista kotoisin olevaa keräilyharvinaisuutta Coryn kuolemasta lähtien. Arkun kerrotaan päätyneen vuonna 1970 brittiläiselle insinöörille, joka oli ostanut sen puolalaiselta lääkäriltä. Ranskaan muuttaneen brittimiehen kerrotaan maksaneen arkusta 100 puntaa, eli noin 116 euroa.

Miehen kuoltua hänen tyttärensä kutsui asiantuntijan paikalle arviomaan isänsä irtaimistoa. Tällöin kävi ilmi, mikä harvinaisuus brittimiehellä olikaan ollut hallussaan. Arkku myytiin äskettäin huutokaupassa amsterdamilaiselle Rijksmuseumille 7,3 miljoonan euron hintaan.