Vuoristorata suljettiin – matkustajat huusivat liian lujaa

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Vuoristoratoja löytyy ympäri maailmaa jokaiseen makuun. Hurjemmasta menosta pitäville huvittelijoille on viime vuosina rakennettu ennätysnopeita vuoristoratoja, mutta nyt eräs amerikkalainen vuoristorata on kuitenkin ollut hieman liian jännittävä.

The Gold Striker -vuoristorata jouduttiin nimittäin sulkemaan väliaikaisesti sen takia, että sen kyydissä olleet kiljuivat liian lujaa, San Jose Mercury News uutisoi. California’s Great America -huvipuistossa sijaitseva laite avattiin yleisölle ensimmäistä kertaa kesäkuun alussa. Laite osoittautui kuitenkin luultua hurjemmaksi.

Kiljuva huvipuistokansa ei ollut kaikkien mieleen, sillä lähistöllä oleva asuinalue kärsi huomattavista meluhaitoista. Vain kuukauden päivät auki ollut vuoristorata jouduttiin sulkemaan väliaikaisesti. Käyttökatkoksen aikana laitteen ympärille rakennettiin aitaa vähentämään siitä aiheutuvia meluhaittoja.

Lähes 30 metriä korkea laite on Pohjois-Kalifornian korkein puuvuoristorata. Se on myös yksi osavaltion nopeimmista, sillä se saavuttaa jopa 87 kilometrin tuntinopeuden. Vuoristoradan kerrotaan olevan tällä hetkellä erittäin suuressa suosiossa uusien avajaistensa seurauksena.