Päivi Räsänen maksanut kirkolle kolmessa päivässä 1,36 miljoonaa euroa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sisäministeri Päivi Räsäsen puheet ovat tulleet jälleen kirkolle kalliiksi, kun kirkosta on eronnut tällä viikolla ennätysmäärä ihmisiä. Joukkopaon kirkosta aiheutti Räsäsen lausunto, jossa hän muun muassa nosti Raamatun Suomen lain edelle.

Keskimäärin kirkosta eroaa Eroakirkosta.fi -sivuston kautta noin 80 ihmistä päivässä. Keskiviikkona erosi 950 ihmistä, torstaina ennätysmäiset 2.469 ihmistä ja eilen perjantaina vielä 1.339 ihmistä. Erotahti oli siis eilen jo hidastumaan päin, mutta edelleen noin 15-kertainen normaaliin verrattuna.

Kuva: Eroakirkosta.fi
Kuva: Eroakirkosta.fi

Kansanlähetyspäivillä viime lauantaina puhunut sisäministeri vertasi lisäksi aborttia eläimen teurastamiseen ja homoseksuaalisuutta kipuun. Taannoin niin sanotun homoilta-kohun jälkeen kirkosta erosi Räsäsen takia heti tuhansia ihmisiä. Kolmessa päivässä eronneita oli noin 4.750, eli noin 4.500 eronnutta enemmän kuin normaalisti.

Vuonna 2012 Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet maksoivat kirkollisveroa keskimäärin 302 euroa vuodessa. Keskiarvolla laskettuna Päivi Räsäsen kommentit ovat maksaneet kirkolle kolmessa päivässä noin 1,36 miljoonaa euroa menetettyinä kirkollisveroina. Lukemattomat ihmiset ovat vaatineet Räsäsen erottamista ministerin tehtävistä sekä puolueensa johdosta. Sanomalehdistä ainakin Karjalainen vaati pääkirjoituksessaan pääministeri Kataista vaihtamaan sisäministeri toiseen.

Uusimmat