Maailman suurin rakennus avattiin – lähes Monacon kokoinen

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Maailmalla ollaan vuosien varrella rakennettu massiivisia rakennuksia, joilla yritetään rikkoa aiempia kokoennätyksiä. Nyt Kiinassa on valmistunut rakennus, jonka kerrotaan olevan maailman suurin. Rakennus on 1,7 miljonalla neliömetrillään lähes Monacon ruhtinaskunnan kokoinen.

Kuva: Splash
Kuva: Splash

New Century Global Centre sijaitsee Sichuanin provinssissa. Megalomaanisen rakennuksen sisälle on saatu mahtumaan muun muassa luistelurata, viiden tähden hotelli, uima-altaita ja elokuvateatteri, The Sun -lehti kertoo. Rakennukseen mahtuisi 20 Sydneyn oopperataloa.

Hurja ilmestys on 500 metriä pitkä, 400 metriä leveä ja 100 metriä korkea. Rakennuksen pinta-ala on lähes 1,8 neliökilometriä. Ostoskeskuksilla ja vesipuistolla varustellussa kohteessa on myös oma tekoaurinko joka paistaa 24 tuntia vuorokaudessa. New Century Global Centren rakentamiseen meni kolme vuotta.