Raju juomasekoitus koulussa – 18 sairaalaan chilidrinkistä

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Varsinkin lapsien keskuudessa erilaisilla ruokayhdistelmillä leikkiminen on usein hauskana pidettyä ajanvietettä. Nyt eräiden alakoululaisten ruokahaaste on lähtenyt pahasti hallinasta. Haasteen tarkoituksena oli juoda kammottavaa, erilaisista ruoka-aineista koostuvaa litkua.

Sekoituksen tekemiseen oli käytetty maitoa, tulista kastiketta, porkkanaa ja suolaa. Sandiegolaisen ala-asteen ruokalassa valmistettu litku aiheutti kuitenkin Audubon Elementary -koulun opettajille päänvaivaa, sillä sen seurauksena lukuisat oppilaat sairastuivat. Huffington Post -lehden tietojen mukaan 18 oppilasta vietiin sairaalahoitoon.

Yhteensä 22 oppilasta valitti pahoinvoinnista ja vatsakivuista. Tilannetta ei parantanut koulun opettajien kuuluttama ilmoitus, jossa tiedusteltiin kenellä kaikilla on esiintynyt pahoinvointia. Koulun edustajan mukaan kuulutus toi esiin joitakin oppilaita, joilla ”ei ehkä ollutkaan oikeasti mitään ongelmia”. Koulun ruokala, keittiö ja ulkona sijaitseva ruokailualue desinfioitiin tautien leviämisen estämiseksi.