Jennifer Lopez suututtaa – saanut diktaattoreilta 10 miljoonaa dollaria

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Latinotähti Jennifer Lopez ajautui taannoin kohun keskelle esiinnyttyään Turkmenistanin presidentille Gurbanguly Berdymukhamedoville tämän syntymäpäivänä. Berdymukhamedovia pidetään erittäin diktatorisena hallitsijana.

Nyt Human Rights Foundation -ihmisoikeusjärjestö on antanut latinotähden kuulla kunniansa esiintymisvalintojensa johdosta. Lopez on järjestön tietojen mukaan tienannut 10 miljoonaa dollaria esiintymällä ”ainakin neljälle armottomalle itsevaltiaalle ja roistolle”. Erityisesti naisen esiintyminen Turkmenistanissa on aiheuttanut mielipahaa ihmisoikeuksia ajavien keskuudessa.

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA kuvailee Turkmenistania maana, jota hallitaan autoritäärisen presidentin voimin. Aiemmin aktiivisesti ihmisoikeuksien ajamisessa osallisena olleen Lopezin edustajan mukaan Jennifer ei olisi esiintynyt maassa, jos hän olisi ollut tietoinen mahdollisista ihmisoikeusongelmista.

– J.Lo:n käyttäytymisestä seurannut kollektiivinen tyrmistyminen on kategorinen merkki siitä, ettei ole oikein nauttia vapaasta yhteiskunnasta, ja sitten pyrkiä tienaamaan rahaa niiltä jotka ovat koonneet omaisuutensa hyvä veli -järjestelmillä ja ihmisoikeuksien tukkukaupalla, Human Rights Foundation selittää nettisivuillaan.

Musiikkimaailman menestyneimpien laulajatähtien joukkoon lukeutuva Jennifer Lopez erosi taannoin aviomiehestään Marc Anthonystä seitsemän vuotta kestäneen avioliiton jälkeen. Entisellä pariskunnalla on kaksoset Emme ja Maximilian, jotka syntyivät vuonna 2008. Kaunotar on seurustellut vuoden 2011 lokakuusta asti entisen taustatanssijansa Casper Smartin kanssa.