Näyttelijä erosi skientologeista – kostokampanja alkoi

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Näyttelijätär Leah Remini tunnetaan erityisesti roolistaan suosikkikomediassa Kellarin kunkku. Neitokainen nousi äskettäin otsikoihin erottuaan skientologien riveistä. 43-vuotias Remini on aiemmin tullut tunnetuksi uskonlahkon vankkana kannattajana.

Suosikkinäyttelijän päätöksen takana uskotaan olleen vuosien kuulustelu ja aivopesu, jotka seurasivat tämän kyseenalaistettua lahkon toimintaa. Nyt Reminin eroamisesta uutisoinut Tony Ortega kertoo verkkosivuillaan, että uskonryhmässä suuressa roolissa oleva näyttelijätär Kirstie Alley on raivostunut Kellarin kunkku -tähdelle.

Alleyn kerrotaan kutsuneen koolle vaikutusvaltaisia skientologeja keskustelemaan tilanteen vaatimista toimenpiteistä. Näyttelijätär myös kirjoitti Twitter-tililleen kryptisiä viestejä, joissa hän muun muassa kertoo, että ”makein myrkky tarjoillaan usein hymyn kera”. Sivuston lähteiden mukaan Reminin skientologiystäviä on neuvottu katkaisemaan kaikki siteet ryhmästä poistuneeseen tähteen.

Remini myönsi kuuluvansa skientologiakirkkoon vuonna 2001 nauhoitetussa haastattelussa. Hän on vuosien varrella puolustanut lahkoa moneen otteeseen ja juontanut ryhmän tapahtumia, joissa hän auttoi kirkon jäseniä pääsemään uskonnon seuraaville tasoille.