Uusi ME-yritys: Tutkija aikoo viettää 31 päivää meren syvyyksissä

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

45-vuotias meritutkija Dabien Cousteau on päättänyt yrittää rikkoa 50 vuotta sitten asetetun ennätyksen, jonka mukaan pisin aika, jonka ihminen on viettänyt meren pinnan alla, on 30 päivää. Rohkea tutkijamies aikoo nyt viettää meressä huimat 31 päivää.

Hurjapää tulee kokeilemaan ennätyksen rikkomista Atlantin valtameressä Floridan edustalla, uutistoimisto Reuters kertoo. Aiemman 30 päivän ennätyksen asetti Cousteaun isoisä Jacques-Yves Cousteau. Meritutkija tulee viettämään pinnanalaiset 31 päiväänsä bussin kokoisessa laboratoriossa.

Uskalikko aikoo tempauksensa aikana olla yhteydessä koululaisiin ympäri maailmaa Skypen välityksellä. Cousteau tekee myös dokumentin, laskee kalojen ja saastumisen määrää häntä ympäröivissä vesissä, kokeilee erilaisia korallinkasvatustekniikoita ja testaa uusimpia vedenalaisia moottoripyöriä. Miestä majoittava vedenalainen laboratorio on viimeinen merenpinnan alapuolella oleva toimiva ja käytössä oleva laboratorio.

Laboratorio on ilmastoitu ja siellä on toimiva suihku. Majapaikasta löytyy kuusi punkkaa ja monia ikkunoita, joista voi seurata ympäröivän meren elämää. Huimaa kokeilua yrittävän Cousteaun suurimmaksi ongelmaksi tulee Reutersin mukaan muodostumaan kehoon kerääntyvät kaasut.