Kännykän akku loppu? Virtsa tuo puhelimeen lisää virtaa

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kansalaiset saavat ihmetellä aika ajoin tiedemiesten tutkimusten aiheita ja niiden lopputuloksia. Nyt uusimman brittitutkimuksen mukaan kännykät voitaisiin tulevaisuudessa ladata virtsalla. Bristol Robotics -laboratorion tutkimuksessa selvisi, että puhelimien osat reagoivat virtsaan.

Ihmisvirtsassa olevat ainesosat, kuten kloridi, natrium ja kalium, antoivat kännykälle tarpeeksi virtaa esimerkiksi lyhyen puhelun soittamiseen, tekstiviestin lähettämiseen tai verkossa surffailuun. Tutkijat ovat innoissaan tekemästään havainnosta, uutisoi Female First -sivusto.

– Se on kiinnostava löytö. Jäteaineksen käyttö voiman lähteenä sähkön tuottamisessa on niin ekologista kun vain voi olla. Puhelun soittaminen vie eniten energiaa, mutta pääsemme pian pisteeseen, jossa voimme ladata puhelimen pidempiä aikoja varten, kertoi tohtori Ioannis Ieropoulos West of Englandin yliopistosta Royal Society of Chemistry -julkaisussa.

Älyvessojen suunnittelulla voitaisiin tutkijoiden mukaan myöhemmin tuottaa tarpeeksi energiaa esimerkiksi suihkujen, valojen ja partakoneiden toimintaan. Virtsa on tiedemiesten mielestä kiintoisa ratkaisu energiaongelmaan, sillä ihminen tuottaa sitä jatkuvasti läpi elämänsä.