Oletko yli kolmekymppinen? Huolla kehoasi näillä vinkeillä

Lifestyle · Meri Pulkkinen

Vanheneminen on harvoin sellainen asia, mihin suhtaudutaan ylitsepääsemättömällä ilolla. Ask Men -sivusto on nyt koonnut listan asioista, joihin kannattaa kiinnittää huomiota 30 ikävuoden tultua täyteen. Vinkkien avulla keho pysyy kuosissa tulevinakin vuosina.

Ensimmäinen vinkki koskee varsinkin miehille päänvaivaa tuottavaa kaljuuntumista. Hiusten lähto on usein valitettava tosiasia, eikä sen hoitamiseen ole toimivia vippaskonsteja. Valittamisen sijaan sivusto kehottaa hyväksymään kaljuuntumisen ja nauttimaan siitä.

Eturauhassyöpä on yksi yleisimmistä syövistä miesten keskuudessa, joten kaksilahkeisten kannattaa muistaa käydä tarkastuttamassa eturauhasensa kunto. Kyseinen syöpä on onneksi hoidettavissa. Moni on myös varmasti huomannut, että vanhempana painon pudottaminen hankaloituu hidastuneen aineenvaihdunnan myötä – eli terveet elämäntavat nousevat vieläkin tärkeämmiksi 30 ikävuoden jälkeen.

Iän myötä näkö huononee, joten näöntarkastuksessa käyminen on tärkeä asia monen kohdalla. Silmälasien hankkiminen vähentää huomattavasti siristelystä aiheutuvaa päänsärkyä. Sydämestä kannattaa silmien lisäksi myös pitää huolta. Tämä onnistuu vähentämällä elämästään sydänkohtauksen riskiä lisääviä tekijöitä kuten tupakointia ja rasvapitoisia ruokia.

Eläkevuosien selkäkipujen ehkäisyyn kannattaa kiinnittää huomiota jo nuorempana. Ryhdin parantaminen selkä- ja vatsalihaksia harjoittamalla ja venyttelemällä vähentävät jäykkyyttä selässä. Itseään ei kannata kuitenkaan rasittaa liikaa, ja tehonokosten opettelu on kultaakin tärkeämpi taito. Lyhyiden päiväunien on huomattu lisäävän työntekijöiden tehokkuutta ja luovuutta.