Kannabiksen kannattajat iskivät kaupunkiin – poliisi täysin voimaton

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Kannabiksen laillistaminen on ollut kuuma puheenaihe jo jonkun aikaa. Esimerkiksi osa Yhdysvaltojen osavaltioista on jo muuttanut huumelainsäädäntöään protestien seurauksena. Nyt saksalaiset kannabiksen ystävät ovat repäisseet näyttävästi sen laillistamisen puolesta.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

A Few Autonomous Flower Children -nimellä kulkeva ryhmä nimittäin istutti hamppukasveja ympäri Gottingen-nimistä kaupunkia, Daily Mail uutisoi. Ryhmän kerrotaan levittäneen kymmeniätuhansia siemeniä ympäri kaupungin julkisia viheralueita. Tempauksen kerrotaan protestoivan Saksan rajoittavia huumelakeja.

Netissä leviää kuvia, joissa näkyy koko komeuteensa kasvaneita huumekasveja. Lehden mukaan hamppua istutettiin jopa paikallisen poliisilaitoksen edustalle. Poliisi on lähipäivinä käynyt repimässä maasta jo 70 kasvia ympäri kaupunkia.

– He poistivat poliisilaitoksen edessä olleet kasvit hyvin nopeasti, mutta niitä putkahtaa jatkuvasti esiin puistoissa ja puutarhoissa. Osa kasveista kasvaa jopa ikkunalaatikoissa, paikallinen Marcus Baum kertoo tilanteesta lehdelle.