Nainen haluaa kulkea pyörätuolilla – aikoo vammauttaa itsensä

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Pyörätuoliin joutuminen vakavan vamman seurauksena on luonnollisesti shokeeraava ja elämää mullistava kokemus. Nyt Yhdysvalloissa ihmetellään Chloe Jennings-Whiten tavoitetta halvaannuttaa itsensä, jotta hän voisi elää pyörätuolissa.

58-vuotiaalla utahilaisnaisella on todettu harvinainen Body Integrity Identity Disorder, eli BIID, jonka takia hänen omakuvansa on vääristynyt. Hän kokee, ettei hänen jalkojensa ole tarkoitus toimia, ja että kaikenlainen tunto niissä on väärin, Daily Mail kertoo.

Naisen mukaan hän huomasi nelivuotiaana katsellessaan jalkatukia pitävää, pyöräilyonnettomuudessa ollutta tätiään, että hänkin haluaa jalkoihinsa tuet.

– Mietin, että miksi en syntynyt tarviten niitä ja koin, että minussa oli jokin vialla koska minulla ei ollut niitä, Chloe Jennings-White selittää lehdelle tätinsä jalkatuista.

Jennings-White yritti ensimmäisen kerran halvaannuttaa itsensä yhdeksänvuotiaana joutumalla tahallaan pyöräilyonnettomuuteen. Nyt nainen elää päivittäin vyötäröstä alaspäin halvautuneen elämää, vaikka hänen jalkansa toimivat aivan hyvin. Amerikkalaisnainen on löytänyt ulkomaalaislääkärin, joka suostuisi katkaisemaan hänen lonkka- ja reisihermonsa. Toimenpide on kuitenkin liian kallis Jennings-Whitelle, ja hän joutuu vain tyytymään pyörätuolipotilaan esittämiseen.