Vakava vaaratilanne: Vuoristorata alkoi hajota kesken ajon

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Huvipuistoihin rakennetaan vuosi vuodelta aina vain kauhistuttavampia ja hurjempia laitteita. Nyt yksi näistä ennätyskaruista laitteista on noussut otsikoihin syystä, joka ei varmasti houkuttele huvipuistoon lisää asiakkaita. The Smiler -vuoristorata alkoi nimittäin hajoamaan kesken ajon.

Silminnäkijöiden mukaan laitteesta lensi iso mutteri sen ollessa käynnissä, The Sun -lehti uutisoi. Brittiläisessä Alton Towers -huvipuistossa sijaitseva, 18 miljoonaa puntaa maksanut vuoristorata on jouduttu sulkemaan väliaikaisesti tapauksen johdosta. Laitteen kyydissä olleiden matkustajien mukaan laitteesta oli kuulunut erittäin kova ääni.

– Se olisi voinut satuttaa jotakuta. Pystyimme näkemään kolon kiskoissa kun laitteen kärryt tulivat. Se oli kammottavaa, jonossa ollut Rachael Phillips kertoi lentävästä mutterista lehdelle.

80 tuntia kilometrissä kulkevassa laitteessa on ennätykselliset 14 silmukkaa. Mutterin irtoamisen aikaan The Smiler -vuoristoradan kyydissä oli 48 ihmistä, jotka saatiin kaikki turvallisesti pois laitteesta tuomalla kärryt takaisin lähtöpaikalle. Puiston edustajien mukaan laite on suljettu sen ajaksi, kun he ”tutkivat laitteesta väitteiden mukaan irronnutta pientä pirstaletta”.