Mies levitti ilmoituksia kadonneesta koirasta – poliisi uhkasi vankilatuomiolla

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Lemmikkieläin on usein omistajilleen aivan kuin yksi perheenjäsenistä. Tämän takia lemmikin katoaminen on aina vaikea asia eläimen omistajille. Eräs amerikkalaismies on noussut otsikoihin kohdattuaan koiransa katoamisen lisäksi erikoisia ongelmia poliisin kanssa.

Kadonnut Nanna-koira on terapiakoira, joka on auttanut omistajaansa Shawn Slateria selviämään traumanjälkeisestä stressihäiriöstä. Koira katosi itsenäisyyspäivän juhlintojen tuoksinnassa säikähdettyään ilotulitteita. Aidan läpi juosseen eläimen tunnistuskilvet olivat irronneet.

34-vuotias Slater oli teipannut koiransa katoamisesta kertovia lentolehtisiä ympäri kotikaupunkiaan Marysvilleä, KING 5 News uutisoi. Mies sai tämän jälkeen erikoisen puhelun paikalliselta poliisilaitokselta. Poliisi sanoi miehelle, että hän tulee saamaan 250 dollarin sakot ja yhden päivän vankilareissun jokaista laittamaansa katoamisilmoitusta kohden.

Ongelman ytimessä on se, että Slater ystävineen oli kiinnittänyt ilmoituksia kaupungin omaisuuteen ja sähkötolppiin. Poliisilaitoksen mukaan kyseessä oli kohteliaisuudesta suoritettu varoituspuhelu, jonka tarkoituksena oli estää koiransa kadottanutta miestä joutumasta vastaisuudessa ongelmiin lain rikkomisesta. Tapahtuneesta annetussa lausunnossa poliisi Robb Lamoureux kuitenkin toteaa, että poliisilaitos tulee tarkastelemaan ulos antamaansa ”tarkkaa viestiä”.