Helikopteri lentää lihasvoimalla

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Lentäminen on jo vuosisatoja ollut asia, johon keksijät ovat paneutuneet toden teolla. Nyt kanadalaiset insinöörit ovat onnistuneet rakentamaan helikopterin, joka toimii pelkällä lihasvoimalla. Polkimilla varusteltu helikopteri voitti amerikkalaisen helikopteriyhdistyksen myöntämän palkinnon.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Kyseessä on Igor Sikorsky Human-Powered Helicopter Award -palkinto, jota ei oltu vielä annettu kertaakaan sitten sen luomisen 33 vuotta sitten. The Telegraph -lehti kertoo, että The American Helicopter Society -yhdistyksen jakaman palkinnon voi voittaa lentävä laite, joka pysytyy olemaan ilmassa minuutin ajan pelkän lihasvoiman avulla. Laitteen tulee olla vähintään kolmen metrin korkeudessa.

Nyt kyseisen, 250.000 dollarin arvoisen palkinnon on napannut Atlas-niminen helikopteri, joka toimii polkemisen voimalla. Laitteen on suunnitellut noin 20 Toronton yliopiston oppilasta ja nuorta ammattilaista, jotka perustivat hanketta varten AeroVelo-nimisen yhtiön. Atlas on suunniteltu henkilölle, joka painaa 70 kilogrammaa tai vähemmän.