Hyviä uutisia! Kahvi saattaa jopa puolittaa itsemurhariskin

Lifestyle Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Suomalaiset ovat tunnetusti erittäin innokkaita kahvin juojia. Maassamme juodaan enemmän kahvia kuin missään muualla maailmassa, noin 4 – 5 kupillista päivässä henkeä kohden. Tuore tutkimus on nyt paljastanut runsaaseen kahvinjuontiin littyviä yllättäviä terveysvaikutuksia.

Harvardissa suoritetun amerikkalaistutkimuksen mukaan 2 – 4 kahvikupin juominen päivittäin vähentää sekä naisten että miesten keskuudessa itsemurhan riskiä 50 prosentilla. Tutkimuksessa analysoitiin 200.000 naisen ja miehen kofeiininkulutusta, Daily Mail kertoo. Kofeiinittomalla kahvilla ei ollut samoja vaikutuksia, eli kahvissa oleva kofeiini on olennainen tekijä itsemurhariskin pienenemisessä.

Kofeiini stimuloi keskushermojärjestelmää ja se voi myös toimia lievänä masennuslääkkeenä. Se lisää hyvänolontunteeseen vaikuttavien serotoniinin, dopamiinin ja noradrenaliinin tuotantoa aivoissa. Kahvin on aiemmin tutkittu vähentävän riskiä sairastua masennukseen.