American Idol -ohjelmaa syytetään rasismista – 10 miestä vaatii 25 miljoonaa jokainen!

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Brittiläisen televisiomogulin Simon Cowellin luoma American Idol -lauluohjelma on vuosien varrella tuonut musiikkimaailmaan esimerkiksi Kelly Clarksonin ja Adam Lambertin kaltaisia tähtiä. Nyt 12. kauden verran pyörinyt ohjelma on haastettu oikeuteen.

Oikeusjutun takana on kymmenen ohjelmaan osallistunutta amerikkalaismiestä, jotka kokevat ohjelman syrjineen heitä. Yhdeksän kymmenestä oikeusjutussa mukana olevasta laulajakokelaasta on tummaihoisia. TMZ kertoo, että jokainen miehistä haluaa vähintään 25 miljoonan dollarin korvaukset kokemansa syrjinnän johdosta.

Kilpailijat kertovat tuottajien suorittaneen heidän kohdallaan ”julmaa ja epäinhimilistä” juonittelua, jonka tarkoituksena oli häpäistä heidät kansallisessa televisiossa. Oikeusjutun ovat nostaneet Corey Clark, Jaered Andrews, Jacob John Smalley, Donnie Williams, Terrell ja Derrell Brittenum, Thomas Daniels, Akron Watson, Ju’Not Joyner ja Chris Golightly. Miesten rikostaustaa oli selvitetty ohjelman toimesta.

Miesten asianajajan mukaan ainoastaan tummaihoisten ihmisten rikostaustoihin paneuduttiin. Ohjelman väitetään myös leimanneen miehet ”väkivaltaisiksi rikollisiksi, valehtelijoiksi ja seksuaalisesti poikkeaviksi”. Kukaan miehistä ei kuitenkaan ole koskaan saanut rikostuomiota. Ohjelmaa näyttävä FOX-kanava ei ole kommentoinut kannetta.