Musiikkimaailma suree – Cocaine-hitin tekijä menehtyi sydänkohtaukseen

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Amerikkalaismuusikko JJ Calen kappaleet ovat monille tuttuja, vaikka ne ovatkin vuosien varrella nousseet suosioon muiden artistien esittämänä. Nyt JJ Calen kerrotaan menehtyneen 74-vuotiaana La Jollassa Kaliforniassa viime perjantaina.

Muusikkomiehen kuolinsyyn kerrotaan olleen sydänkohtaus. John Weldon Cale -nimisenä syntyneen menestysmuusikon kuolemasta kertoi ensimmäisenä hänen viralliset Facebook-sivunsa. Cale tullaan muistamaan muun muassa Eric Claptonin esittämän Cocaine-kappaleen tekijänä.

Amerikkalaismiehen muihin hitteihin lukeutuvat esimerkiksi After Midnight ja Cajun Moon -kappaleet. Muun muassa Tom Petty, Waylon Jennings ja Lynyrd Skynyrd ovat levyttäneet Colen tekemiä kappaleita. 14 albumia elämänsä aikana julkaissut muusikko oli Eric Claptonin läheisimpiä ystäviä.

Clapton on joskus jopa sanonut ihailevansa Colea elossa olevista ihmisistä kaikista eniten, The Sun -lehti kertoo. JJ Cole nousi todelliseen suosioon vasta Claptonin levytettyä hänen kappaleitaan. Muusikkoa jää kaipaamaan hänen vaimonsa Christine Lakeland.