Varas jätti puhelimensa rikospaikalle – uhri soitti varkaan äidille!

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Monessa tapauksissa hieman alemmalla älykkyysosamäärällä varustetut rikolliset jäävät kiinni oman typeryyden ja huonon harkintakyvyn vuoksi. Uutisoimme hiljattain rosvosta, joka unohti syntymätodistuksena rikospaikalle. Nyt eräs seattlelainen voro vetää sille vertoja.

Länsi-Seattlessa asuva Eliza Webb joutui hölmön varkaan uhriksi, sillä hänen asunnossaan vieraillut murtomies oli kaiken touhuamisen yhteydessä unohtanut mustan älypuhelimensa tekopaikalle. Eliza käärikin hihansa, kaivoi puhelimesta esiin rosvoroopen äidin numeron ja teki yhden puhelinsoiton.

Tekijäksi osoittautui 19-vuotias teinipoika, jonka äiti järkyttyi jälkikasvunsa kaksoiselämästä. Rosvon äiti kutsui Elizan aviomiehineen kotiinsa noutamaan varastetut tavarat takaisin. Lopulta paljastui, että samainen teini oli murtautunut lähialueella myös kymmeneen autoon. Poika oli tehnyt kaiken humalaspäissään ja tylsistyneenä.

Eliza sanoi, että mikäli poika kavereineen palauttaisi varastetut tavarat ja pyytäisi kaikilta uhreilta anteeksi, ei hän ilmottaisi porukasta poliisille. Eliza ajatteli, että mikäli sotkisi virkavallan mukaan yhden typerän päähänpiston takia, aiheuttaisi hän samalla teineille ikuisia harmeja heidän tulevaisuuteen. Seattle Timesin mukaan nainen piti myös pojille puhuttelun, jonka jälkeen teinit taisivat ymmärtää asioiden oikean laidan.