Vaatemerkki tuomittiin maksamaan miljoonia Rihannalle

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Popkaunotar Rihanna nosti taannoin kanteen brittiläistä Topshop-valmisvaateketjua vastaan. Tähden mukaan ketju käytti myymässään paidassa hänen kuvaansa ilman asianmukaista lupaa. Nyt oikeusjutussa ollaan annettu tuomio.

Kuva: Splash
Kuva: Splash

Justice Bliss -niminen lontoolaistuomari on ottanut Rihannan puolen oikeusjutussa. Topshop-merkin emoyhtiö Arcadia tuomittiin maksamaan viiden miljoonan dollarin korvaukset barbadolaislaulajattarelle. Female First -sivusto kertoo, että tuomarin mukaan merkki tahallisesti harhaanjohti Rihannan faneja.

Käsittelyssä tultiin siihen tulokseen, että lukuisat poptähden faneista ovat voineet ostaa paidan siinä uskossa, että neitokainen on hyväksynyt kuvansa käytön. Luvatta käytetyn kuvan koettiin myös pilanneen Rihannan mainetta muotimaailmassa. Kiistaa aiheuttaneen paidan kuva oli ruutukaappaus neitokaisen We Found Love -musiikkivideosta.

Rihanna on lähiaikoina ollut otsikoissa pääasiassa vaihtelevasti sujuneen maailmankiertueensa ansiosta. Vastikään päättynyt kiertue oli täynnä draamaa ja nainen sai enemmän noottia kuin kunniaa esiintymisistään, sillä tähti saapui lähes kaikille Euroopan keikoille myöhässä. Myöhästelyn lisäksi hän sai kyseenalaista julkisuutta aamuun asti jatkuneista juhlistaan. Kiertueen viimeinen keikka Suomessa sujui kuitenkin erittäin hyvin.