Skientologian jättänyt näyttelijätär: ”Kukaan ei kerro minulle miten ajatella”

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Näyttelijätär Leah Remini tunnetaan erityisesti roolistaan suosikkikomediassa Kellarin kunkku. Neitokainen nousi äskettäin otsikoihin erottuaan skientologien riveistä. Suosikkinäyttelijän päätöksen takana uskotaan olleen vuosien kuulustelu ja aivopesu.

Nyt 43-vuotias Remini on julkisesti kommentoinut eroaan salamyhkäisestä uskonlahkosta. Näyttelijätär kertoo People-lehdelle, että hänen mielestään ihmisten tulisi pystyä kyseenalaistamaan asioita. Nainen selittää, että ihmisten tulee vaalia ystäviä ja perhettä sekä pitää niitä kaikkia muita asioita tärkeämpinä.

– Tuo on minulle se, mistä minussa on kyse. Ei olisi mitään väliä mitä se olisi, yksinkertaisesti vain sen takia että kukaan ei kerro minulle miten minun tarvitsee ajatella, kukaan ei kerro minulle kenen kanssa voin ja en voi jutella, Leah Remini summaa Peoplelle.

Kellarin kunkku -sarjasta suuren yleisön tietouteen nousseen Reminin uutisoitiin aiemmin eroneen skientologien riveistä kyseenalaistettuaan heidän toimintatapojaan. Näyttelijätär muun muassa kyseli kirkon johtajan David Miscavignen Shelly-vaimon perään. Johtajan vaimoa ei olla nähty julkisuudessa kuuteen vuoteen.

Leah Reminin eroaminen uskonryhmästä on saanut skientologit hermostumaan. Muun muassa lahkossa vaikutusvaltaisessa asemassa olevan näyttelijättären Kirstie Alleyn kerrotaan raivostuneen Kellarin kunkku -tähdelle tämän eron myötä. Reminin skientologiystäviä on neuvottu katkaisemaan kaikki siteet ryhmästä poistuneeseen tähteen.