Työttömällä parilla kuusi lasta – koko perhe asuu yksiössä

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Ihmisten pitkään jatkunut sosiaalituilla eläminen saattaa herättää ärsyyntymistä töissäkäyvissä henkilöissä. Joskus kotiin jäämiselle on selkeitä syitä, mutta niin ei kuitenkaan ole joka kerta.

Nyt Britanniassa on otsikoihin päässyt Kentissä asuva perhe, joka asuu kuuden lapsen kanssa yksiössä. Maggie Flisher ja hänen Gavin-miehensä eivät ole käyneet päivääkään töissä sitten vuoden 2005, jolloin syntyi Lacieann-tytär. Perhe saa 27.000 puntaa sosiaalitukea vuodessa, kun britin perustulot ovat 26.000 puntaa.

Siltikin työtön pari on sitä mieltä, että valtuuston tulisi järjestää heille suurempi asunto – mieluiten neljällä makuuhuoneella. Maggie kertoo saaneensa kuusi lasta vahingossa, koska on todella hedelmällinen. Hän ei käy omiensa sanojensa mukaan töissä masennuksen takia, minkä vuoksi Gavin-aviomies hoitaa lapsia ja häntä kotona.

– Kaikki ystäväni ja perheeni jäsenet sanovat, että tämä on ällöttävää, ja että minun ei pitäisi olla tässä tilanteessa. Minun vain täytyy jatkaa valtuustolle valittamista, kunnes saan muuton toteutumaan, kertoi Maggie-äiti The Sun -lehdelle.