Dubai maksaa laihduttajille kultaa – näin paljon saa jokaisesta kilosta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Viime aikoina lähinnä raiskattujen naisten vankilatuomioista otsikoissa ollut Dubai taistelee monen muun paikkakunnan tavoin kaupunkilaistensa ylipainoa vastaan. Maailman terveysjärjestö WHO:n arvion mukaan maailmassa on jo yli miljardi ylipainoista, joista 300 miljoonaa on sairaalloisen lihavia.

Painonpudottamisen konsteja keksitään jatkuvasti, mutta yksi varmimmista keinoista laihduttamiseen on se, että yksinkertaisesti kuluttaa enemmän kuin syö tai juo. Dubai on kuitenkin astunut asiassa askeleen pidemmälle ja kannustaa nyt kansalaistensa painonpudotuspuuhia puhtaan kullan avulla, Gawker raportoi.

Dubai antaa asukkailleen yhden gramman kultaa, kun kansalainen laihduttaa 450 grammaa painostaan. Kyseessä 30 päivää kestävä haaste, ja se on yhdistetty parhaillaan vietettävään ramadaan. Ramadan aikana terveet aikuiset syövät vain auringonlaskun ja -nousun välisenä aikana. Parhaillaan käynnissä oleva tämän vuoden ramada päättyy 8. elokuuta.