Irma kahlitsi viikaripoikansa ketjulla – halusi pitää erossa jengeistä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hankalat lapset saavat joskus vanhempansa niin epätoivon partaalle, että huoltajat joutuvat käyttämään poikkeuksellisia kasvatusmetodeja. Nyt eräs kalifornialainen nainen on turvautunut äärimmäisiin keinoihin yrittäessään pitää poikansa erossa paikallisen jengin kanssa touhuilemisesta.

Santa Anassa asuvalla Irma Jacobo Navarrolla on kolme lasta, joista keskimmäinen on villi kymmenenvuotias viikari. Kyseinen poika on aiheuttanut äidilleen harmaita hiuksia muun muassa rikkomalla naapuruston ikkunoita ja ovia sekä viettämällä aikaa paikallisen jengin seurassa.

Naisella on ollut varaa palkata nuorimmalle lapselle lapsenvahti, ja perheen esikoinen käy päivisin koulussa. Vaikka keskimmäinen on jo tarpeeksi vanha olemaan yksin, tarvitsisi myös hän jonkinlaista kaitsemista päivien ajaksi. Valitettavasti Irmalla ei kuitenkaan ole tähän varaa.

Kolmen lapsen äiti turvautuikin hiljattain kyseenalaiseen keinoon pitääkseen villiviikarinsa kiltisti kotona. Irma nimittäin sitoi pojan jalkaan ketjun, koska kauhukakara oli karannut kotoa monen monta kertaa. NBC-televisiokanavan mukaan äiti oli jättänyt pojalle ruokaa ja videopelejä, mutta lapsi oli jotenkin onnistunut pääsemään ketjuissaan pihalle.

Paikalle saapuneet poliisit saivat pian tietää, että pojan äiti oli lukinnut hänet. Navarroa syytetään nyt lapselleen aiheutetusta väkivallasta ja kaikki kolme lasta on otettu huostaan paikallisen sosiaaliviranomaisen toimesta.