21-vuotiaalla harvinainen sairaus – pituutta vain 89 senttiä

Ohhoh! · Stara.fi

Otsikoihin nousee aina välillä ihmisiä, jotka hämmästyttävät erikoisilla kehoillaan. Nyt maailmalla ihmetellään 21-vuotiasta amerikkalaismiestä, joka on yhtä pitkä kuin kolmevuotias lapsi. Nick Smith on nimittäin vain 89 senttimetriä pitkä.

Atlantasta Georgiasta kotoisin oleva nuorukainen kärsii harvinaisesta lyhytkasvuisuuden muodosta. Alle metrin pituinen mies painaa alle 13 kilogrammaa. Amerikkalaismiehen veljet, 18-vuotias Levi ja 21-vuotias Travis, ovat kuitenkin molemmat 198 senttimetriä pitkiä, Daily Mail -lehti uutisoi.

Vain alle sata ihmistä maailmassa kärsii samasta sairaudesta kuin Nick. Nuorukaisen veljet kertovat lehdelle vitsailevansa, että he varastivat kaikki perheen pituusgeenit. Nickin nuorempi veli Levi selittää pitävänsä veljeään silti isoveljenään, vaikka tämä onkin häntä huomattavasti pienempi.

– Vaikka hän onkin minua paljon pienempi, hän on isoveljeni joten katson häntä ylöspäin, Levi Smith selittää lehdelle.