Tutkijoiden ällistyttävä löytö: Syövän ja Alzheimerin välillä yhteys

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Syövän tai Alzheimerin taudin sairastaminen on paha paikka itse sairastuneelle sekä myös hänen läheisilleen. Nyt tutkijat ovat kuitenkin saaneet selville uutta yllättävää tietoa näiden tautien yhteydestä.

Tuoreen tutkimuksen mukaan niillä ihmisillä, jotka ovat elämänsä aikana sairastaneet jonkun syövän, on 35 prosenttia pienempi todennäköisyys sairastua vanhemmalla iällä Alzheimerin tautiin. Daily Mail -lehti uutisoi, että sama pätee myös toisin päin. Niillä vanhuksilla, joilla on todettu Alzheimerin tauti, on pienempi todennäköisyys sairastua syöpään.

Tutkimustulokset saatiin 200.000 ihmistä tarkastelleen italialaistutkimuksen avulla. Kaikki tutkimukseen osallistuneet olivat yli 60-vuotiaita, ja heidän terveyttään tarkasteltiin kuuden vuoden ajan. Kyseessä on suurin tutkimus, joka on tähän mennessä tehty kyseisten sairauksien yhteydestä.

– Koska ihmisten vanhetessa riski sairastua syöpään tai Alzheimeriin kasvaa huomattavasti, niiden välisen suhteen mekanismien ymmärtäminen voi auttaa meitä kehittämään uusia hoitokeinoja molempiin tauteihin, tutkimusta suorittanut lääkäri Massimo Musicco selittää Daily Mailille.