Sandra Bullock haastoi kellovalmistajan oikeuteen – yhtiö iski rajusti takaisin

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Saksalaissyntyinen näyttelijätär Sandra Bullock voitti vuonna 2010 parhaan naispääosan Oscar-palkinnon elokuvasta Elämä pelissä. Samana vuonna hän voitti myös huonoimman naispääosan Razzie-palkinnon roolisuorituksestaan All About Steve -elokuvassa.

Nyt menestysnäyttelijätär on otsikoissa oikeusjuttujen johdosta. Bullock haastoi amerikkalaisen ToyWatch USA -kellovalmistajan oikeuteen helmikuussa 2012 sen takia, että yhtiö oli käyttänyt luvatta hänen nimeään kellojen markkinoinnissa. Nyt yhtiö on nostanut oman kanteensa näyttelijätärtä vastaan, TMZ uutisoi.

Kanteessa kellovalmistaja yrittää saada tuomaria selvittämään, voivatko he olla maksuvelvollisia siinä tapauksessa, jos Bullock voittaa oman oikeusjuttunsa heitä vastaan. Yhtiöllä on voimassa oleva vakuutus, joka saattaa juuri ja juuri peittää korvaukset menestysnäyttelijättärelle, jos sellaiset määrätään maksettavaksi. Kaunottaren uskotaan haluavan vakuutusyhtiön rahat yrityksen omien varojen sijaan, sillä vakuutusyhtiö on varmempi rahan lähde.

Sandra Anette Bullock asui Saksassa 12-vuotiaaksi asti ja hänellä on edelleen Saksan kansalaisuus. Hänen äitinsä on saksalainen oopperalaulaja ja laulunopettaja. Näyttelijätär harrasti lapsuudessaan balettia ja teki pieniä sivurooleja äitinsä ooppera-näytöksissä. Bullock nousi Hollywoodin tähtikaartiin vuonna 1994 läpimurtoroolillaan elokuvassa Speed. Sittemmin kaunotar on esiintynyt lukuisissa menestyselokuvissa kuten Oscar-palkitussa elokuvassa Crash.