Lady Gaga tyrmää homovastaisen Venäjän: ”Muinaisaikaista ja rikollista”

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Maailman suosituimpiin artisteihin lukeutuva Lady Gaga on viettänyt jo kuukausia sairauslomalla ja uuden materiaalin viimeistelyn parissa. Neitokaisen on määrä tehdä paluu esiintymislavoille 25. elokuuta MTV Video Music Awards -gaalassa. Hänen uusin sinkkunsa julkaistaan 19. elokuuta.

Nyt suosikkilaulaja on noussut puolustamaan Venäjällä asuvia seksuaalivähemmistöihin lukeutuvia henkilöitä. Maa on lähiviikkoina noussut otsikoihin erittäin homovastaisen lainsäädäntönsä johdosta. Lady Gaga on kirjoittanut aiheesta Twitteriin sanomalla, että maan hallituksen suorittama sorto on muinaisaikaista.

Laulajattaren mukaan Venäjän hallitus toimii rikollisen tavoin. Homojen oikeuksia aktiivisesti koko uransa aikana puolustanut Lady Gaga myös kertoo, että sortoon tullaan vastaamaan vallankumouksella. Neitokainen on jo aiemmin joutunut ongelmiin maan viranomaisten kanssa, joten tämänkertaisella Twitter-ryöpytyksellä voi olla joitakin seuraamuksia.

Venäjän ulkoministeriö tutkii parhaillaan rikkoiko Lady Gaga maan lakeja vieraillessaan Venäjällä viime joulukuussa ilman asianmukaista viisumia, E! Online kertoo. Maan homovastaista lakia ajamassa ollut Vitaly Milonov on aiemmin yrittänyt saada laulajattaren syytteen alaiseksi tämän Venäjän esiintymisen aikana esittämän homomyönteisyyden takia. Milonovin mukaan laulaja ”edistää sodomiaa, lesbolaisuutta, biseksualisuutta ja transsukupuolisuutta alaikäisten keskuudessa”. Miehen pyrkimykset eivät kuitenkaan ole vielä tuottaneet tulosta.