Näitä asioita EI saa sanoa lyhythiuksisille naisille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Julkkismaailman naiset ovat joskus kunnostautuneet leikkaamalla pitkät hiuksensa lyhyiksi ulkonäköään radikaalisti muuttaakseen ja kohureaktioita lietsoakseen. Kuuluisimmat kaljuksi päänsä ajelleet naiset lienevät Britney Spears ja Demi Moore.

Myös Rihanna, Beyonce ja Miley Cyrus ovat leikanneet hiuksensa lyhyiksi hiljattain. BuzzFeed on nyt listannut asioita, joita ei koskaan tulisi sanoa lyhythiuksisille naisille.

Helpointa on jättää koko hiuskysymys väliin. ”Miksi leikkasit hiuksesi?”, on ehkä typerin kysymys ihmiselle, joka on tietoisesti tahtonut muuttaa ulkonäköään. Uutta tyyliä ei myöskään kannata pistää naisen kokeellisen elämänvaiheen piikkiin.

Jos hameväkeä alkaa lohduttaa sillä, että kasvavathan hiukset onneksi takaisin, tekee lohduttelija itsestään nolon laukomalla itsestäänselvyyksiä. Naisen uutta lookkia ei myöskään pidä tuomita sanomalla: ”Näytit niin kauniilta pitkissä hiuksissasi”, tai kysymällä: ”Pidätkö itse niistä?”.

Myös lesbo- ja bi-seksuaaliepäilyt kannattaa jättää sanomatta. Mikäli hiustyyliä lähtee arvostelemaan, ei sitä ainakaan ole soveliasta tyrmätä sanomalla, ettei itse voisi koskaan leikata hiuksia samalla tavalla. Väärä tapa on myös olettaa, että kaikki miespuoliset suosivat vain pitkähiuksisia naisia.