Mikä myötähäpeä! Poliitikko luuli islamia maaksi – katso video

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

27-vuotias australialaisnainen Stephanie Banister on nopeasti saamassa itselleen kyseenalaista mainetta kotimaassaan. Parlamenttiin ehdolla olevan neitokaisen kommentit uskonnosta ja muista polttavista aiheista ovat saaneet aikaan kiihkeää keskustelua.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Banister on esimerkiksi kertonut 7News-uutiskanavan haastattelussa, että hänellä ei ole ongelmia islamin kanssa maana. Hän ei vaan halua heidän lakejaan Australiaan. Naisella menee maat ja uskonnot sekaisin, sillä islam on uskonto, jonka harjoittajia löytyy ympäri maailmaa.

One Nation -puolueen ehdokas myös sekoittaa islamin pyhän kirjan Koraanin nimen Horaamiin. Muslimien halal-ruoan myyntiä vastustavan naisen mukaan Jeesus Kristusta palvovien juutalaisten kosher-ruoka on täysin hyväksyttävää. Banister ei kuitenkaan tunnu tietävän, että Jeesuksella ei ole minkäänlaista asemaa juutalaisuudessa.

Lausunnoillaan huomiota herättäneen naisen kommentit eivät kuitenkaan ole ainoa asia, joka on nostanut hänet otsikoihin. Politiikkaan pyrkivää neitokaista syytetään oikeudessa muslimivastaisten tarrojen liimaamisesta ruokakaupan tuotteisiin. Tarroissa oli lukenut että ”Halal-ruoka edistää terrorismia”. Nainen ei voi olla ehdolla ensi kuun parlamenttivaaleissa, jos hänelle annetaan vankilatuomio.