Kuinka nörtti sinä olet? Nyt voit selvittää nörttiosamääräsi netissä

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

YouTube-videosivusto on viettänyt tällä viikolla Geek Week -nörttiviikkoa. Viikon aikana sivustolla juhlitaan nörttiteemaa monenlaisilla erikoisvideoilla. Nyt YouTube on kehitellyt testin, jonka avulla jokainen voi määritellä oman nörttiälykkyysosamääränsä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Testin maksimipistemäärä on 300. Siinä kysytään erilaisia kysymyksia muun muassa populäärikulttuurista. Myös televisiosarjat ja videopelit ovat näkyvänä osana nörttikyselyä. Testaa nörttiosamääräsi tästä linkistä.

Kymmenen kysymyksen testi toimii monivalintaperiaatteella. YouTube on kertonut, että ensimmäistä kertaa koskaan järjestetty Geek Week ”juhlii kaikkia nörttimäisiä asioita”. Nörttiviikon kunniaksi sivustolla on nähty muun muassa erilaisia sosiaalisia testejä. YouTubessa ollaan myös pohdittu erilaisten hahmojen vaikutusta nörttikulttuuriin.