Isä ja poika katosivat viidakkoon 40 vuotta sitten – löytyivät nyt elossa

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Ajoittain otsikoihin nousee tapauksia, joissa vuosia sitten kadonneita ihmisiä on löydetty elossa vastoin kaikkia todennäköisyyksiä. Nyt vietnamilaisesta viidakosta ollaan löydetty isä ja poika, jotka ovat viettäneet metsässä viimeiset 40 vuotta.

Ho Van Thanh pakeni kylänsä viereiseen viidakkoon Ho Van Lang -poikansa kanssa 40 vuotta sitten. Miehen vaimo ja kaksi muuta poikaa olivat menehtyneet räjähdyksessä Vietnamin sodan yhteydessä. Ho Van Thanh oli paennut shokissa kaksivuotiaansa poikansa kanssa läheiseen viidakkoon, Daily Mail raportoi.

Tämän jälkeen kaksikosta ei olla nähty jälkeäkään ennen tätä viikkoa. Miehet löydettiin sattumalta viidakosta rakentamastaan majasta. Isä ja poika olivat selvinneet viimeiset 40 vuotta ilman mitään moderneja apuvälineitä kuten sähköä, juoksevaa vettä tai kunnon vaatteita.

Miehet olivat itse valmistaneet käyttämänsä lannevaatteet tuohesta. Sairaalaan kuljetetut vietnamilaismiehet ovat huonokuntoisia ja aliravittuja. 82-vuotias isä osaa puhua jonkin verran maan vähemmistökieliin lukeutuvaa coria, mutta hänen poikansa osaa vain muutamia sanoja.