Varkaat iskivät hyväntekeväisyysjärjestöön – palauttivat tavarat anteeksipyynnön kera

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Varastettu omaisuus päättyy melko harvoin takaisin alkuperäisten omistajiensa haltuun. Nyt eräät amerikkalaisvarkaat ovat kuitenkin tulleet toisiin aatoksiin varastettuaan tietokoneita sanbernardinolaiselta toimistolta.

Varkaat olivat nähneet paljon vaivaa ohittaakseen toimiston korkeatasoiset turvalaitteet. Rosvojen kohteeksi joutunut toimisto kuuluu kunnan ylläpitämälle järjestölle, joka auttaa seksuaalirikosten uhreja. Tuottoa tuottamattomalta järjestöltä vietiin tietokoneiden lisäksi myös kovalevyjä, CBS Los Angeles kertoo.

Järjestön johtaja Candy Stallings koki elämänsä yllätyksen, kun poliisit soittivat tälle varkautta seuranneena aamuna. Poliisien mukaan toimistolla oli jälleen havaittu epäillyttävää toimintaa. Stallingsin saavuttua toimistolle hän löysi kaikki varastetut tavarat ulko-oven edessä olleesta ostoskärrystä. Yhden kannettavan tietokoneen väliin oli laitettu anteeksipyyntöviesti.

– Meillä ei ollut mitään hajuaakaan että mitä me otimme. Tässä saatte tavaranne takaisin, toivomme että te voitte jatkaa ihmisten elämien muuttamista. Jumalan siunausta, varkaiden kirjeessä kirjoitettiin.

Stallings on kertonut NBC:lle kokeneensa tavaroiden palautumisen hyvin koskettavana kokemuksena. Paikallisen poliisilaitoksen Paul Williamsin mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta hänen uransa aikana, kun varastetut tavarat palautetaan. Willams uskoo syyllisyyden painaneen liikaa varkaiden mieliä.