Mies teki 3D-tulostimella kiväärin – näin sillä ammuttiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uutisoimme hiljattain kolmiulotteisella tulostimella tehdystä käsiaseesta, jolla ammuttiin onnistuneesti, ja laukaus kuvattiin videolle. Käsiaseen tulostusohjeita ladattiin internetistä muutamassa päivässä yli 100.000 kertaa. Nyt tulostimella on tehty 22 kaliiberin kivääri.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Aseen tekijä kutsuu luomustaan The Grizzlyksi. Ase on tekijänsä mukaan hyvin samankaltainen kuin Forbes-sivuston luoma The Liberator ja sillä pystyy ampumaan yhden luodin kerrallaan. Testiammunnassa ilmeni, että aseelle täytyy tehdä pieniä muutoksia seuraavaa mallia varten.

3D-tulostiminen avulla luodaan virtuaalisia malleja fyysisiksi esineiksi erilaisista materiaaleista. Kolmiulotteinen tulostaminen on jo pitkään ollut arkipäivää ja internetissä on ladattavissa ilmaiseksi erilaisten esineiden tulostusohjeita ja valmiita koodeja. 3D-tulostimen saa ostettua kotiin alle tuhannella eurolla. Yhdysvaltalaiset virkamiehet suunnittelevat lakialoitetta printtiaseiden kieltämiseksi.