Tutkimus paljasti: Näin valtava määrä kolhuja mahtuu yhteen elämään

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Pienet kolhut ja mustelmat kuuluvat luonnollisena osana jokaisen arkielämään. Harva kuitenkin ajattelee, kuinka monta mustelmaa he keräävät elämänsä aikana. Nyt on otettu selvää, kuinka monta onnettomuutta, sairautta, mustelmaa tai kuhmua mahtuu yhteen elämään.

Brittiläisen asianajotoimisto Slater & Gordonin suorittaman kyselyn mukaan keskivertoihminen kohtaa elämänsä aikana 10.787 onnettomuutta tai sairautta. Matkan varrelle mahtuu myös 483 kramppia, 868 päänsärkyä sekä 2.898 kuhmua ja mustelmaa. Mirror-lehti kertoo, että tulokset saatiin 2.000 ihmisen vastaustuloksista.

Keskivertoihmisen kerrotaan joutuvan vuosittain seitsemään onnettomuuteen. 80,5 vuotta kestävään elämään mahtuu myös 725 kertaa, jolloin selkäkipu iskee. Kyselyyn vastanneiden kokemusten perusteella keskivertoihminen kohtaa elämässään ainakin kaksi leikkausta, vähintään kolme sairaalareissua ja yhden luunmurtuman.

– Vaikka ajatus siitä, että 80 vuoden aikana kärsii yli 10.000 vammaa, onkin hieman huolestuttava, useimmilla ihmisillä nämä muhkut ja mustelmat paranevat nopeasti eivätkä ne aiheuta pysyvää kipua tai vaurioita, Simon Allen Slater & Gordonilta kertoo Mirrorille.