Rihanna saavuttaa Madonnan ennätystä – toiseksi eniten dancehittejä

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Barbadolaislaulajatar Rihanna on ollut huimassa nousukiidossa vuonna 2005 ilmestyneen Pon de Replay -hittinsä jälkeen. Nyt maailman menestyneimpiin ja eniten tienaaviin naistähtiin lukeutuva kaunotar on rikkonut jälleen yhden musiikkiennätyksen.

Rihannalla on nimittäin nyt nimissään 20 listaykköstä amerikkalaisen Billboard-listauksen dance/klubi -listalla. Uusin neitokaisen ykköshiteistä on Right Now -kappale. Kaunottarella on uutuuskappaleen myötä toiseksi eniten listaykkösiä Billboardin 37-vuotisen dancelistan historiassa.

Haluttua ykköspaikkaa pitää nimissään popin kuningattareksikin tituleerattu Madonna. Poptähdellä on huimat 43 listaykköstä. Rihanna kirii Madonnaa kuitenkin tiheään tahtiin, sillä kaikki 25-vuotiaan neitokaisen 20 listaykköstä ovat nousseet listan kärkeen alle kymmenen vuoden aikavälillä.

Madonnan listahitit ovat sen sijaan kivunneet kärkipaikalle aina vuodesta 1983 lähtien. Kolmanneksi eniten Billboardin ykköseksi yltäneitä dancehittejä on Janet Jacksonillä, jolla niitä on niitä nimissään 19 kappaletta. Rihannan listaykkösiin lukeutuvat tuoreimman Right Now -kappaleen lisäksi muun muassa Diamonds, We Found Love, Rude Boy ja Umbrella, Billboard kertoo sivuillaan.