Sienestäjän märkä uni löytyi Kiinasta – katso video

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ennätyskokoiset kasvikset ovat kiehtoneet ihmisiä kautta aikojen, ja esimerkiksi Yhdysvalloissa kilpaillaan sadonkorjuun aikaan siitä, kenen kasvimaalta löytyy suurin kurpitsa. Nyt Kiinassa on päästy todistamaan jättiläissienen olemassaoloa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Kiinalaiset pääsivät kummastelemaan jättikokoista sienirypästä Puxiongin kaupungissa. Kyseessä on suhteellisen harvinainen löydös, sillä sieniryppäässä on peräti sata sientä yhdessä varressa. Sieniä hyödynnetään suuresti kiinalaisessa ruokakulttuurissa, joten kyseinen sienikomistus antaa aihetta herkutteluun.

Supersienestä tuli pienoinen nähtävyys ja monet halusivatkin kuvauttaa itsensä muhkean yksilön kanssa. Suomalaiset saavat nauttia suurikokoisista sienistä yleensä hellekesän jälkeen, kun maan alla paahteisella ilmalla levänneet rihmastot villiintyvät ensimmäisistä sateista.